Hoe onze Offsite Backups uw bedrijf zekerheid bieden

Wij hosten momenteel duizenden websites en iedere website groeit dagelijks gemiddeld zo een 1 tot 50 MB in schijfruimte. (denk aan foto`s , blogs, databases.)

Dit maakt het er voor ons niet makkelijker op gezien het aantal Gigabytes/Terabytes alleen maar toe zullen nemen, wij zullen dus steeds moeten investeren in betere hardware en moderne technieken om efficiënter grote hoeveelheid data veilig op te slaan.

Laten we even teruggaan naar 2012-2013

Toen wij startten begonnen wij met simpele back-ups technieken op een lokale FTP Server ging dit wel redelijk gezien we nog geen 100 GB totaal beheerde, echter toen we begonnen te groeien begonnen we om 0:00 in de nacht met het maken van back-ups, echter was het back-up proces pas om 9:00 afgerond geen probleem denkt u, maar klanten die s`nachts of vroeg in de ochtend werkte hadden hier wel degelijk last van gezien het sterk de performance beïnvloeden.

Hierdoor hebben we vele back-oplossingen vergeleken en hebben we uiteindelijk voor R1Soft Enterprise Back-up Manager gekozen.

Off-site backups since 2014

Sinds 2014 maken wij volledig gebruik van http://www.r1soft.com/ een server back-up manager met vele functies en Continuous Data Protection®,  het omzeild hiermee het file system en slaat alle data op op block level niveau.

Een back-up procedure duurt nu nog maar gemiddeld 2 minuten in plaats van 6 uur, dit terwijl wij per dag wel honderden/duizenden back-ups maken met verschillende retenties en vele Terabytes aan data verwerken.

Maximale veiligheid en zekerheid

Alle back-ups worden veilig opgeslagen in ons Datacenter met 24×7 bewaking. Ook wordt alles lokaal versleuteld opgeslagen, zelf tijdens verzending naar onze externe storage servers.

Voor meer informatie over R1Soft kunt u eens kijken op:  http://www.r1soft.com/product-features