Webhosting met HTTP/2 voor snelle websites

Bij Hostingwalk kijken wij altijd hoe websites nog sneller (en veiliger) kunnen laden, zo hebben we ook uitgebreid HTTP/2 getest dit is de opvolger van HTTP/1.1 en biedt snellere websites.

Vanaf vandaag hebben wij HTTP/2 aangezet op al onze hostingservers en op aanvraag kunnen wij uw Walkclouds VPS voorzien van HTTP/2 hierdoor hoeft u slechts een ticket te openen.

Wat is HTTP/2 ?

HTTP/2 is de eerste grote HTTP-protocol-update sinds 1997, toen HTTP/1.1 voor het eerst werd gepubliceerd door de IETF. De nieuwe HTTP-protocol is nodig om gelijke trend te houden met de exponentiële groei van het web. De opvolger van HTTP/1.1 brengt aanzienlijke verbetering van de efficiency, snelheid en veiligheid en wordt ondersteund door de meeste moderne web browsers.

Voordelen van HTTP/2

  • Multi-plexing: verzend meerdere verzoeken tegelijk via één TCP-verbinding.
  • Header compressie HPACK om overhead te verminderen en mobiel vriendelijk.
  • HTTP/2 Server Push: verstuurd recources naar de webbrowser nog voordat de browser het verzoek hiervoor indient.
  • ALPN extensie: snellergecodeerde verbindingen aangezien de applicatie protocol wordt bepaald tijdens de eerste verbinding.
  • Lower RTT:  lagere Round Trip Times  waardoor uw website sneller laad zonder benodigde optimalisaties.
  • HTTP/2 Encryptie: veiliger internet door standaard encryptie.

Hoe weet ik of mijn website op HTTP/2 draait ?

U kunt op https://tools.keycdn.com/http2-test uw website invullen en indien uw website HTTP/2 ondersteund krijgt u een groene melding te zien.

Om gebruik te kunnen maken van HTTP/2 is SSL verplicht (HTTPS) dankzij Lets Encrypt kunt u dit eenvoudig gratis installeren via Directadmin.