Van ticketsteem naar persoonlijke live-chat

Focus op persoonlijke support en sneller geholpen worden

Vernieuwde live-chat met ingbouwde chat apps.

Persoonlijke gegevens door Identiteitscontrole

Op onze website vindt je onze live-chat welk onderdeel is van ons messenger platform vele integraties zorgen voor een betere ervaring zoals: statuspage, mailchimp, hostingwalk docs en meer, contact opnemen gaat door een gesprek te beginnen welke je altijd kan terugvinden, het is dus mogelijk om verschillende gesprekken te starten. 

Persoonlijke gegevens door Identiteitscontrole
Als een klant met ons contact opneemt, zien wij dankzij de My Hostingwalk integratie direct vorige conversaties, persoonlijke gegevens, diensten en notities.

Hierdoor weten we precies wie er contact op en dankzij andere gegevens kunnen wij de klant snel helpen gezien we alle informatie al bij de hand hebben.

Ook weten wij 100% zeker dat we spreken met de klant die is ingelogd dankzij Indentiteitscontrole dat op de achtergrond wordt uitgevoerd, hierdoor is het mogelijk om via de chat (indien nodig) diensten op te zeggen, gegevens te delen en overige persoonlijke gegevens te vertrekken.


– Say it with a GIF: honderden gifs om jouw emoties/gevoelens te uiten!
– Emoticons:  🙂  foto`s zoals printscreens direct versturen in het gesprek.

Ons tradioneel ticketsysteem wordt gefaseerd stop gezet, het past niet bij onze visie om te vragen om een ticket te openen voor hulp, voortaan kun je technische vragen stellen via al onze multi-channel kanalen: Facebook Messenger, E-mail, telefonisch, live-chat alles in een platform dankzij Intercom waardoor we je sneller kunnen helpen.