Gratis domeinnaam whois protectie bij Hostingwalk

Privacy & Security is waar wij dagelijks steeds meer mee te maken zullen krijgen, dit komt voornamelijk door de groei van het internet en dat steeds meer wordt gedaan aan data-mining natuurlijk merkt u van al deze maatregelen vrij weinig van.

Wellicht is het u al eens overkomen u krijgt een Engelse mail met een aanbod dat u niet kunt weigeren, natuurlijk is dit SPAM en u zult zich direct afvragen ‘hoe komen ze toch aan mijn email adres?!

U heeft als goed is wel eens een domeinnaam bij ons laten vastleggen, bij de laatste stap vragen wij om NAW gegevens, deze zijn wij verplicht mee te verzenden met de domeinregistratie,  deze gegevens worden gekoppeld aan uw domeinnaam en opgeslagen in de WHOIS (uitspraak: who is) en is een protocol om gegevens van een domeinnaam op te vragen uit een database.

Deze is publiekelijk voor iedereen toegankelijk en de gegevens die u dus tijdens bestellen heeft ingevuld, kunnen door iedereen worden ingezien en gebruikt worden voor ieder doeleind, wij van Hostingwalk zijn hier op tegen en zullen dit ook uitleggen waarom wij dat vinden.

Waarom is Hostingwalk tegen NAW gegevens in de Whois ?

Wij vinden dat dit inbreuk maakt op uw privacy, en vinden dat u zelf de keuze heeft om uw gegevens openbaar te maken op uw website of niet.

Daarnaast wordt SPAM dagelijks groter doordat er automatische software komt om automatisch reclame te versturen, dit kost u onnodig tijd ook zijn vervelende telefoontjes (koude acquisitie) of identiteitsdiefstal mogelijk, daarom bieden wij gratis Whois ID protectie aan, zie onder andere hieronder hoeveel berichten wij automatisch filteren.

Zoals als u ziet gaat het niet vrijwel altijd om SPAM maar worden er ook dagelijks steeds meer virussen verstuurd per e-mail (vaak .ZIP bestanden) een onschuldige gedachte van WHOIS krijgt hiermee gelijk grootte gevolgen, indien u zulke bestanden zult openen raakt uw computer geïnfecteerd met een trojan of wat u steeds meer ziet ransomware dat is malware die al uw bestanden versleuteld en geld vraagt om uw bestanden weer toegankelijk te maken, dit kost vaak tientallen euro`s maar kan soms ook oplopen tot in de duizenden euro`s, wij willen dit graag voorkomen en beschermen daarom onze klanten.

Hostingwalk beschermt u tegen spookfacturen/phishing

Er zijn (helaas) bedrijven actief die whois misbruiken voor het versturen van spookfacturen (ook wel phishing genoemd) zij doen zich voor als Hostingwalk of een leverancier van domeinnaamregistratiediensten (registrar) en sturen u een factuur (vaak staat in kleine lettertjes: Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging)  dankzij Whois protectie heeft u hier geen last meer van.

Waarom gratis Whois protectie ?

Privacy hoort vanzelfsprekend te zijn, wij willen geen geld verdienen aan het beschermen van uw privacy, hierdoor kunt u met de meeste extensies gratis Whois Protectie activeren.

Voor meer informatie en het registreren van een domeinnaam met gratis whois protectie: https://hostingwalk.com/whoisprotectie