Waarom een blog belangrijk is voor uw bedrijf!

bedrijf-bloggen

Steeds meer bedrijven beginnen te bloggen. Bloggen is een soort van content marketing, en het zorgt ervoor dat je professioneler overkomt. Met een goede blog laat je aan de mensen zien dat je verstand van zaken hebt. Je informeert mensen over je merk waardoor je awareness wordt vergroot. We zullen je hier uitleggen wat blogs ten goede brengen voor bedrijven.

Waarom doen we aan bloggen?

Met een blog kunnen bedrijven laten zien wat ze allemaal kunnen en hebben. Terwijl korten artikels op sociale media enkel wat info geven over een bepaald onderwerp geven bedrijfsblogs veel meer informatie over het onderwerp. De lezer zou door de blog moeilijke aspecten van een bepaald onderwerp beter moeten kunnen begrijpen. Je volgers zullen hierop reageren en zullen met je in discussie gaan. Ja maakt dus engagement. Een blog hebben is ook belangrijk voor het vergroten van het belang van je brand awareness. Indien lezers vinden dat je blog hun wel bevalt zullen ze sneller deze blog willen delen waardoor je een groter bereik krijgt.

Waar praten we over?

De dingen die je bespreekt in je blogs moeten in connectie staan met je product dat je verkoopt. Het hoeft niet echt pure reclame te zijn, het kan ook gericht zijn op de lifestyle van je community. Waarom willen ze jouw product zo graag hebben?  Als je bijvoorbeeld reizen aanbiedt, dan zou je best een artikel schrijven over een droomvakantie. Als je gadgets verkoopt dan zou je misschien wel eens over de meest populaire trend van het moment kunnen schrijven, een gadget dat iedereen wil hebben dus. Vertel over onderwerpen die in connectie staan met je product, leid de mensen zonder dat ze het weten af naar jouw product.

Waarom zou ik een bedrijfsblog maken?

  1. We merken dat er meer klanten komen die hun product kiezen op basis van online artikelen.
  2. Je wordt slimmer door blogs te schrijven. Er zijn niet veel mensen die alles weten.  Door iets op te zoeken leer je weer iets bij.
  3. Blogs zijn heel gebruikersvriendelijk voor CMS-systemen.
  4. Je kan zoveel als je wil bloggen en het is gratis.
  5. Blogs hebben de juiste keywords en phrases en die zorgen ervoor dat zoekmachines ze beter vinden (SEO). Je kunt je dus richten op de ‘long tail’.
  6. Het is makkelijk te onderhouden. Je krijgt de informatie over je blogs in een duidelijk overzicht.
  7. Hoe meer relevante artikelen je hebt hoe groter de kans dat ze worden gezien. Daardoor verbeter je je brand awareness.
  8. Je kan in discussie gaan met je volgers. Je creëert engagement.
  9. Je blog kan ook binnen je bedrijf belangrijk zijn. Je werknemers worden direct verwittigd over nieuwe ontwikkelingen van je producten, of ze krijgen informatie die ze kunnen gebruiken om te verbeteren.

Blogs en sociale media

We weten dat niet alle bedrijven veel bezoekers krijgen op hun site. Via sociale media kan je je blog delen waardoor je meer bezoekers krijgt. Hoe beter je kwaliteit is hoe meer mensen je blogs zullen lezen. Hierdoor wordt je bereik vergroot.

Wat kost bloggen?

Bloggen hoeft niet veel te kosten, tenzij je alles wilt uitbesteden. Je kan het tegenwoordig heel gemakkelijk zelf een blog maken, wij van StartEenBlog.nl hebben hiervoor een handige gratis stap-voor-stap handleiding geschreven die u kunt vinden op www.starteenblog.nl